tisdag 27 februari

Opinion

Jägarna vet väl varför vargen sprider sig i landet. Vi behöver en ny viltvårdsmyndighet och en ny lagstiftning, skriver debattören. Foto (i hägn): Ingemar Pettersson & Kjell-Erik Moseid

Debatt: ”Lagstiftning och djurrättsaktivister är orsaken till vargens återkomst”

Jägare och hundägare och fårägare är mycket väl medvetna om varför vargen återtar markerna. Sanningen är att det finns för många miljö- och djurrättsaktivister i svenska myndigheter.

I debattartikeln Inget konstigt att varg återtar markerna skriver signaturen PL att vargens återkomst inte är att förvånas över, eftersom Sveriges landsbygd avfolkas.

När jag läste denna artikel funderade jag på om det handlar om ironi, eller om skribenten verkligen tror på det han har att säga i sin debattartikel.

Från storstan

Skribenten skriver att han bott i en by långt ut på skogen och att han rörde sig mycket i markerna utan att vara jägare. Hur skall vi läsare tolka detta?

Jag ser inget annat svar på denna fråga än att PL är en halvmilitant djurrättsaktivist från storstaden som aldrig satt sin fot på landsbygden, mer än möjligtvis som genomresande turist i elbil eller på cykel.

För många

Vi som är jägare och hundägare eller lantbruksföretagare, alternativt fårägare på fritiden, är mycket väl medvetna om varför vargen återtar markerna.

Sanningen är att det finns för många miljö- och djurrättsaktivister i svenska myndigheter som Naturvårdsverket och i länsstyrelser, samtidigt som vi har en lagstiftning som tillåter djurrättsaktivister att överklaga beslut om licensjakt och skyddsjakt.

Behöver myndighet

Vi som är jägare med hund, lantbruksföretagare eller fårägare behöver en viltvårdsmyndighet garanterat fri från miljö- och djurrättsaktivister.

Vi behöver också en ändrad lagstiftning så att vem som helst inte kan överklaga beslut om licensjakt och skyddsjakt. EU-kommissionen måste också ändra vargens skyddsstatus med det snaraste.

Delta i debatten

  • Skriv en debattartikel – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
    debatt@svenskjakt.se
  • Du måste bifoga dina kontaktuppgifter: namn, adress, telefonnummer. Detta eftersom redaktionen måste veta vem du är (kontaktuppgifter publiceras inte).
  • Skribenter som skriver under med sitt riktiga namn prioriteras.
  • Om du önskar skriva under signatur ska det tydligt framgå. Du får inte använda en signatur som är ett riktigt personnamn, men som du inte själv heter.
  • Flera införanden av samma debattör i samma ämne är aktuella om det tillförs nya fakta eller argument i texten.
  • Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Mina artiklar

Senaste från Annonstorget