fredag 14 juni

Opinion

För att på riktigt kunna påverka besluten som tas i EU-parlamentet och riksdagen måste alla, inklusive jägare, delta i det politiska samtalet, skriver debattören i en replik. Foto: Mostphotos & Genevieve ENGEL

Debatt: ”Jägarna måste engagera sig för att påverka politiken”

REPLIK. Det är inte tillräckligt att lägga sin röst i valurnan och sedan stå utanför mötesrummen där viktiga politiska beslut fattas. För att verkligen påverka och få vår röst hörd måste även vi jägare aktivt delta i det politiska samtalet.

Tack till Tommy Olsson för hans debattinlägg Jag blir mörkrädd av EU-politikernas inställning och de förslag som läggs fram i den. Jag vill erbjuda ett annat perspektiv och betona vikten av politiskt engagemang.

För att kunna påverka på riktigt räcker det inte med att rösta vart fjärde, eller som i fallet EU-val vart femte, år för att sedan stå vid sidan om när viktiga politiska beslut fattas. För att kunna få saker gjorda måste vi alla, och det gäller även jägare, aktivt delta i det politiska samtalet.

Fler frågor

Vi måste engagera oss i det parti som bäst stämmer överens med våra egna värderingar och inte bara fokusera på en enda fråga.

Det svenska samhället och vårt demokratiska system bygger på att medborgarna engagerar sig i föreningar, och politiska partier är inget undantag – de är också föreningar.

Bidra aktivt

Om vi inte tar plats vid bordet, kommer någon annan att göra det – och driva sin agenda. Därför är det avgörande att vi deltar, inte bara för att skydda våra intressen som jägare, utan också för att bidra till ett bättre samhälle i stort.

Låt oss inte stå vid sidan av, utan i stället ta aktiv del i den politiska processen för att säkerställa att våra röster blir hörda och våra behov förstådda.

Delta i debatten

  • Skriv en debattartikel – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
    debatt@svenskjakt.se
  • Du måste bifoga dina kontaktuppgifter: namn, adress, telefonnummer. Detta eftersom redaktionen måste veta vem du är (kontaktuppgifter publiceras inte).
  • Skribenter som skriver under med sitt riktiga namn prioriteras.
  • Om du önskar skriva under signatur ska det tydligt framgå. Du får inte använda en signatur som är ett riktigt personnamn, men som du inte själv heter.
  • Flera införanden av samma debattör i samma ämne är aktuella om det tillförs nya fakta eller argument i texten.
  • Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.