Jakten blir förstörd när vindkraftsindustrier anläggs. Något som Jägareförbundet inte ska stå bakom, anser debattören. Foto: Stena Renewables

Debatt: ”Jägareförbundet ska inte stå bakom den naturförstörande vindkraften”

Efter turbulensen inför och under årsstämman finner jag att det inte är nog med detta elände. Den gamla styrelsen måste ha tänkt fel. För inte ska väl Jägareförbundet stödja den naturförstörande och därmed jaktförstörande vindkraften?

Jag har i många år fått min hushållström levererad av Sydkraft, som numera är utlandsägt och blivit Eon.
Nu ska mitt leveransavtal förnyas och jag får ett bra(?) pris tack vare Svenska Jägareförbundets avtal med Eon. Men det gäller att läsa allt i avtalsförslaget.
Där står att det gäller förnybar el som vatten, vind, sol och bio. Var det inte vatten som EU inte vill erkänna som förnybart? Vind och sol är inte mycket att lita på, bio är väl något man klämma ur skogen. Elda den får man ju inte göra, det blir ju både rök och koldioxid.

 

Jaktmarker förstörs

Nackdelen med vindkraft är att den ödelägger enorma arealer, den brummar, susar och blinkar. I solsken bildas roterande skuggor som stör både folk och fä.
Vindkraften dödar fåglar och insekter och skrämmer bort marklevande djur, både vilda och tama. Som varande jägare är den en katastrof.
Jaktmarken, hur bra den än varit, är för evigt förlorad. De arealer som vindkraften upptar är enorma.

 

Förstör trakten

Om inte eländet stoppas är väl snart en sjättedel av landets areal tillspillogiven av något som vindkraftsbolagen kallar park, men som i verkligheten är en industri som för åtminstone detta sekel förstör den trakt där de placerats.
Sveriges regering har dessutom låtit främmande makt uppföra dem (med bidrag av svenska skattepengar?). De intjänade pengarna går till utländska konton utan någon skatt till Sverige.

 

Förbundet står bakom

Detta ställer sig alltså Svenska Jägareförbundet bakom genom sitt avtal med Eon.
Låt vara att jag som medlem får något öre billigare ström, men om man låtit kärnkraften vara kvar hade nog priset fortfarande varit lågt och tusentals kvadratkilometer jaktmark varit jaktbara och i övrigt tysta och lugna.
Som väl är så verkar det som om den ena kommunen efter den andra vaknar och börjar förstå vad som händer. Men då vill regeringen ta bort kommunernas möjlighet att säga nej.

 

Naiva svenskar

Jag är så gammal att jag slipper vara med om katastrofen när Sverige blir kolsvart, men kan klimatexperter förutsäga jordens undergång med jämna intervaller så kan väl jag förutspå att undergången kommer att bero på att landet Sverige har sålts ut till stater som inte vill ha eländet men gärna tjänar pengar på de naiva svenskarna.
Jag tycker att Svenska Jägareförbundet gör fel som hjälper bolagen att förstöra Sverige.

Kurt Ericson

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.