Viktigast är att kommande jakt bygger på älgens biologiska förutsättningar att reproducera sig, skriver debattören. Arkivbild. Foto: Lars-Henrik Andersson

Debatt: ”Jag håller med om tillståndet för älgen till 100 procent”

REPLIK. Jag jagar i Västerbottens skogar och resonerar på samma sätt som Rolf Svensson om hur vi bör tänka och förmedla kunskap om älgens biologi, som inte bara bygger på ekonomiska förutsättningar som tas fram av skogsbolag och myndigheter.

Efter att ha läst Rolf Svenssons artikel Förändringar i älgstammens föryngring och utveckling så föll det som en sten från mitt bröst.

Äntligen och jag upprepar äntligen, en artikel av en veteran inom jakten som delar med sig av kunskaper som många inom dagens myndigheter och skogsbolag helt saknar. 

Håller med

Jag är själv älgjägare sedan 58 år tillbaka och jagar i Västerbottens skogar och jag håller med till 100 procent vad Rolf Svensson skriver.

Jag har samma erfarenhet av älgstammens utveckling och hur vi bör tänka och förmedla kunskap om älgens biologi, som inte bara bygger på ekonomiska förutsättningar som tas fram av skogsbolag och myndigheter.

På allvar

Självklart skall vi ta betesskador på fullt allvar och försöka förmå markägare att spara den mat som senhösten och tidig vår erbjuder för att minska skador på ungskogar.

Men det viktigaste är att kommande jakt bygger på älgens biologiska förutsättningar att reproducera sig som Rolf Svensson så förnämligt beskriver i sitt inlägg.

Delta i debatten

  • Skriv en debattartikel – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
    debatt@svenskjakt.se
  • Du måste bifoga dina kontaktuppgifter: namn, adress, telefonnummer. Detta eftersom redaktionen måste veta vem du är (kontaktuppgifter publiceras inte).
  • Skribenter som skriver under med sitt riktiga namn prioriteras.
  • Om du önskar skriva under signatur ska det tydligt framgå. Du får inte använda en signatur som är ett riktigt personnamn, men som du inte själv heter.
  • Flera införanden av samma debattör i samma ämne är aktuella om det tillförs nya fakta eller argument i texten.
  • Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.