Vildsvin fälldes vid Bogesundsjakt

7 februari vaktjagades det vildsvin på Bogesunds marker utanför Stockholm. Jaktdagen började redan klockan 11.00 på förmiddagen när jakledare och jaktgäster samlades på jaktgården.

Dagen inleddes med genomgång av jakten och det tittades på en vildsvinsfigur i naturlig storlek för att se var träffområdet satt.

Innan det var dags att gå ut på pass satt deltagarna och småpratade när delar av viltvårdsgruppen kom förbi. De hade varit ute och fyllt på vid foderplatserna på marken. Vintern har varit hård mot det vilda och det gäller för jägarna att se till att det vilda kan klara sig igenom den hårda vintern. Jägarna på Bogesund hade redan då fodrat med 18 ton betor, 6 ton korn/ärtor, 5 ton havrekross och 500 kilo ensilage.

Vid 12.30 gick skyttarna ut till pass och fick med sig en liten hink med ärtor och havre för att fylla på åteln med lite nya dofter.

Rådjur på passen

Samtliga skyttar hade rådjur på passen, som lät sig väl smaka av åtelfodret. På pass 30 small det vid 16.15. Skytten hade som vanligt svårt att få fritt skottfält då grisarna stod tätt runt fodret, men till slut gick de i sär så att det blev en möjlighet att skjuta. Där fälldes en gylta, som blev på plats.

Med förenade krafter hjälptes vi åt att transportera vildsvinet till slakthuset där vi tillsammans tog ur och flådde djuret.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev