fredag 2 juni

Vargattacker på Molstaberg riksdagsfråga

Att vargdrabbade Molstaberg också riskerar att straffas för angreppen är orimligt, anser Ulf Berg (M) i en interpellation till landsbygdsministern. Foto: Martin Källberg

Det är orimligt att en djurägare som råkar ut för att få sina djur rivna av varg också ska riskera att straffas för det. Det anser riksdagsledamot Ulf Berg (M) och ställer landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) till svars i en interpellation.

Ulf Berg (M).Riksdagsledamoten Ulf Berg ställer två frågor till landsbygdsministern med anledning av de upprepade vargattackerna mot Molstabergs säteri och att länsstyrelsen i Stockholm polisanmält gården för brott mot djurskyddslagen på grund av dessa attacker.
Ulf Berg vill veta om regeringen har för avsikt att förtydliga djurskyddslagstiftningen avseende hur tamboskap ska skyddas från rovdjursangrepp och om regeringen kommer att verka för att länsstyrelserna ska kunna ge bidrag för rovdjursavvisande åtgärder i preventivt syfte.
– Det är inte lämpligt att från politiskt håll föregripa rättsliga processer. Dock finns det skäl att fundera över lagstiftningens utformning, när privatpersoner och näringsidkare kan polisanmälas för situationer som ligger utanför den egna rådigheten, skriver Ulf Berg i sin interpellation till Sven-Erik Bucht.

Ny lag nästa år

Landsbygdsministern har aviserat en proposition om en ny djurskyddslag under 2016.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev