lördag 2 mars

Vargar uppsökte älgjägare

Under älgjaktpremiären gick Anders Öberg i Västmanland på en slagen älgkalv. Efter att ha skrämt bort en närmande varg med ett varningsskott och fått dit jaktledaren närmade sig ytterligare två vargar, berättar han för Svensk Jakt.

På älgjaktspremiären hade de sex jägarna i jaktlaget vid Västanhed i Västmanland sett fram emot en fin dag i skogen. Hundföraren Anders Öberg gick ut med sin gråhund i band på grund av den ökade vargnärvaron i området och vid tiotiden kom de fram till en slagen älgkalv.
Anders tror att kalven slagits bara någon timme tidigare med tanke på hur lite vargarna ätit på bara ena bogen.
– Jag har hunden två, tre meter ifrån mig och tar upp radion för att prata med jaktledaren när en varg kommer emot oss med sänkt huvud på 20 meters håll. Jag upplever den som hotfull och får loss bössan och skjuter ett varningsskott, säger Anders Öberg, och då lämnar vargen platsen.

Ytterligare två vargar
Snart är jaktledaren på plats och Anders berättar hur de båda står vid kalven. Jaktledaren pratar i mobiltelefon när ytterligare två vargar kommer emot dem.
– Då börjar vi tjoa och de backar undan till en plats 50 meter bort. När vi senare går till platsen räknar vi med att fyra vargar legat där, säger Anders Öberg.
Jaktlaget kontaktade då länsstyrelsen och avbröt jakten för dagen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev