fredag 2 juni

Skyddsjakt på varg i Sjundaområdet

Länsstyrelsen i Stockholms län har beslutat om skyddsjakt efter varg i Sjundaområdet i Södertälje. Skyddsjakten gäller ett djur och är tillåten från och med idag, tisdag 3 maj, till och med den 10 juni. Beslutet har fattats för att minska risken för skada på tamdjur.

 – Länsstyrelsen bedömer att det finns en stor risk att fårbesättningarna i skyddsjaktsområdet utsätts för vargangrepp när de nu släpps ut på bete. Länsstyrelsen ser i nuläget inga andra möjliga lösningar för att förhindra allvarlig skada, säger Göran Åström, miljödirektör på länsstyrelsen, i ett pressmeddelande.
Skyddsjaktsområdet begränsas av länsgränsen i söder och väster, gränsen mellan Södertälje och Nykvarns kommuner i norr, i öster Nykvarnsvägen fram till E4:an samt E4:an till länsgränsen. Naturreservaten Stora Envättern, Vattgruvsmossen, Stora Alsjön, Skogstorp, Grottberget och Moraåns dalgång är undantagna från skyddsjaktsområdet.
Skyddsjakten sker på initiativ av länsstyrelsen, som också utser jaktledare. 

Tre vargar

Länsstyrelsen har under vintern och våren spårat tre vargar i Sjundareviret. DNA-analys visar att det handlar om tre vargar födda inom reviret 2015. 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev