Samordnad vildsvinsjakt planeras i Uppland

Rasbo jaktvårdskrets planerar samordnad vildsvinsjakt den 23 november. Foto: Bertil Lundvik

Rasbo jaktvårdskrets och älgskötselområde planerar en samordnad vildsvinsjakt med hundar lördagen den 23 november. I bästa fall kan upp mot 7.000 hektar jaga ihop.

I ett brev till medlemmarna i kretsen uppmanas alla jaktlag som vill delta att anmäla detta till kretsen eller älgskötselområdet. Det finns erfarenheter av att samjaga inom området, men då har det gällt lodjur. Nu ska samarbetet omfatta vildsvin. Området som berörs ligger mellan vägarna 290 och 288.
Nu är inte tanken att man ska ha stora gemensamma samlingar, utan varje jaktlag som vill delta jagar på sin mark, eller möjligen ihop med de närmaste jaktgrannarna om det passar bättre för att få till en bra arrondering och för att man ska kunna hitta bra vildsvinspass.
– Samordningen är till för att man med flera hundekipage ska kunna jaga effektivt utan att hundförarna blir hindrade av jaktmarksgränser, förklarar kretsordförande Lars-Inge Karlsson.
– En förutsättning är förstås också att alla som deltar är införstådda med att denna dag skjuter man bara vildsvin, inte älg eller rådjur. Annars blir inte hundförarna glada.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev