”Rovdjursfrågan måste lösas nu”

Den svenska rovdjurspolitiken och då främst den som berör vargen har fullständigt havererat, säger Jägareförbundet Dalarna, Gävleborg och Västmanland i ett gemensamt pressmeddelande inför kvällens rovdjursmöte i Falun.

Kostnaderna skenar och har med säkerhet passerat en miljard kronor. Jägareförbundet har länge kämpat och med en dåres envishet hävdat att rovdjuren måste förvaltas på de berördas villkor. Nu är siktet inställt och vi kommer vara ännu tydligare i vår väg framåt, säger Thomas Björklund ordförande i Jägareförbundet Dalarna.

För att jägarna ska få höra vart förbundet är på väg i rovdjursfrågan deltar Jägareförbundets ordförande Björn Sprängare och generalsekreterare Bo Sköld vid ett möte i Kristinehallen i Falun i kväll. Förutom att redogöra för Jägareförbundets arbete kommer också möjlighet vid mötes ges till deltagarna att ge synpunkter och diskutera.

Vi tror det är värdefullt med en direktkommunikation mellan jägaren och Jägareförbundets högsta ledning, säger Karl-Evert Hellsén, ordförande i Jägareförbundet Gävleborg.

Vi måste få en lösning i rovdjursfrågan, det kan inte vara så att EU och bevarandeorganisationer bestämmer över de berördas huvuden, säger Torbjörn Larsson, ordförande i Jägareförbundet Västmanland.
Det yttersta ansvaret för att vi får en accepterad rovdjursförvaltning ligger hos politikerna och vi ska visa dem hur vägen framåt ska se ut, säger Thomas Björklund.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev