Rävjakt gav pengar till Barncancerfonden

Deltagare från när och fjärran kom när Kvinnestad-Landa och Algustorps jaktlag utanför Vårgårda arrangerade rävjakt. Förutom en trevlig dag gav överskottet av jakten 1.200 kronor till Barncancerfonden.

Redan strax efter sju på morgonen denna marsdag började de första bilarna att rulla in på parkeringen till Algustorpsgården, strax utanför Vårgårda.

När jaktledaren Hans-Ove HOA Aronsson hälsade välkommen till Kvinnestad-Landa och Algustorps jaktlags rävjakt hade ett drygt 40-tal jägare hörsammat kallelsen. Detta trots att vädret kanske inte var helt optimalt med kvicksilvret en bra bit under tio minusgrader grader samt en isande nordan.
 
Långväga gäster
Att rävjakt i ett större område med flera hundar är en populär jaktform och lockar jägare både från när och fjärran kunde också konstateras då både Sollefteå och Södertälje var representerade bland deltagarna. Glädjande var det också att hälsa en kvinna, Annika Georgsson från Fristad, välkommen.

Efter instruktioner om dagens jakt och fördelning av pass så var det med stor förväntan som deltagarna gav sig av till anvisad plats.
 
Snabbt upptag
De tre hundarna som engagerats, alla med dokumenterat god lust för rävjakt släpptes och snart var dagens första mickel på benen. Efter ett kortare drev fann räven dock för gott att söka skydd i gryt. Det kalla och blåsiga vädret gjorde snötäcket extremt torrt, vilket innebar att hundarnas arbete blev extra krävande.

Trots att inga rävar fälldes kom rapporter om  ytterligare drev vilket höll alla deltagare på gott humör.
 
Bidrag till Barncancerfonden
När jaktledaren förklarade dagens jakt för avsluta så huttrade vi nog lite till mans. Återsamlingen i Algustorpsgården kändes därför extra skön då vi alla blev serverad varm korv med bröd. Här kunde också höras en och annan historia berättas från dagens jakt, även erfarenheter från svunna dagar jakter skrattades det gott åt. Överskottet från förtäringen uppgick till 1.200 kronor som sattes in till Barncancerfonden.

Jaktledaren, HOA, tackade alla för visat intresse och passade på att upplysa om att 2014 kommer det åter igen att arrangeras en ny jakt.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev