Piratpartiet: Vi kommer inte arbeta med jaktfrågorna

Christian Engström.

EU-valet är viktigt för jägarna. Vi har därför ställt tre frågor till listettorna för de större partier som ställer upp i EU-valet. Idag svarar Piratpartiets Christian Engström.

Vem ska bestämma över hur många vargar, lodjur, björnar etc vi ska ha i Sverige? Är det EU eller är det Sveriges riksdag?
– Piratpartiet har ingen åsikt om jaktfrågor i och för sig, men det är troligare att Sveriges riksdag känner till svenska förhållanden än att EU gör det.

Ämnar ditt parti ta initiativ till en förändringsprocess av EU:s Art- och habitatdirektiv under­ ­kommande mandatperiod så att Sverige återfår bestämmanderätten över sina rovdjurspopulationer?
– Piratpartiet fokuserar på frågor som rör internet och skyddet för de fundamentala rättigheterna, så vi kommer inte att arbeta aktivt med Art- och habitatdirektivet.
När det gäller den svenska skyddsjakten på säl ­hotar Världshandelsorganisationen (WTO) att införa totalt handelsförbud för produkter av säl (kött, skinn och sälolja). Är du beredd att agera och argumentera mot EU-kommissionen så att WTO:s ­beslut överklagas och svenska jägare slipper att dumpa skjutna sälar?
– Piratpartiet har inte tagit ställning i jaktfrågor, så det är inte något vi kommer arbeta aktivt med. 

Då svarar partierna

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev