Överklagat vapenbeslag till Högsta förvaltningsdomstolen?

Turerna kring de fem män som sedan maj förra året är misstänkta för grovt jaktbrott på varg i Härjedalen blir allt mer komplicerade. Foto: Olle Olsson

Affären med de fem härjedalingar som sedan maj förra året är misstänkta för grovt jaktbrott på varg blir allt märkligare. Nu motsätter sig polisen Kammarrättens beslut att ge tillbaka vapnen till en av de misstänkta männen.

En av de fem misstänkta, skoterföraren från Lillhärdal, fick liksom de övriga fyra sina vapen beslagtagna av polisen. Han överklagade till Förvaltningsrätten, som gick på polisens linje.

Därför överklagade skoterföraren Förvaltningsrättens beslut till Kammarrätten och fick där beslutet att vapnen skulle återlämnas till honom.

Kammarrättens beslut innebar att skoterföraren omedelbart skulle få tillbaka vapnen, men det motsätter sig nu polisen i Jämtlands län.

Enligt Mats-Ove Edvinsson, chef för rättsenheten vid ovannämnda polismyndighet kommer jämtlandspolisen att överklaga Kammarrättens beslut till Högsta förvaltningsdomstolen, som är högsta instans inom detta område.
Av den anledningen begär polisen också att Kammarrättens beslut inhiberas i väntan på rättslig prövning i Högsta förvaltningsdomstolen. I väntan på beslut om detta behåller polisen skoterförarens vapen.

Avgörs om två veckor
Högsta förvaltningsdomstolen förväntas komma med sin dom i ärendet inom cirka två veckor.

Svensk Jakt har sökt både skoterföraren och åklagaren Åse Schoultz utan att lyckas nå dem.

Den 69-årige Svegsbo, som också fick vapnen beslagtagna och som vi tidigare berättat om säger att han vid två tillfällen överklagat Förvaltningsrättens beslut till Kammarrätten, men det har inte hjälpt. Vapnen finns fortfarande i polisens händer.

– Jag tror till och med att jag överklagade vapenbeslaget före skoterföraren, säger 69-åringen.
Leif Eriksson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev