Ökat stöd till djurägare

Länsstyrelsen i Gävleborg sätter in ett utökat stöd till djurägare som drabbats av rovdjursangrepp på sina tamdjur. Det enades viltförvaltningsdelegation om på sitt möte i veckan.

Målsättningen med länsstyrelsens nya akutgruppsverksamhet vid rovdjursangrepp och närgångna rovdjur är att kunna ge utökat stöd och service till drabbade djurägare.
– Det blir ett komplement till de insatser länsstyrelsen alltid erbjuder djurägare som drabbats av skador på sina tamdjur. Vi bistår med råd, stöd, att ansöka om ersättning för skadorna, att vid behov hantera skadade djur och andra praktiska åtgärder, säger Veronica Lauritzsen, chef på länsstyrelsens natur- och viltenhet.
På mötet beslutade viltförvaltningsdelegationen också att anta länsstyrelsens förslag på en förvaltningsplan för stora rovdjur i Gävleborg för åren 2013–2017.
– Öppenhet och tydlighet i rovdjursförvaltningen är ett av flera sätt att minska de motsättningar som finns i rovdjursfrågan, säger Veronica Lauritzsen på länsstyrelsens hemsida.
Målet för björnstammen ska vara att stabilisera antalet björnar kring 2012 års nivå och att björnstammen om möjligt sprids jämnare över länet.
Viltförvaltningsdelegationen antog också ett förslag på övergripande riktlinjer för skötseln av länets älgstam.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev