Nya bevis i vargdöd söks på snöskoter

Tingsrättens friande dom mot en av de två män som åtalats för dödandet av en varg på sjön Fansen i Hälsingland har inte fått åklagaren att ge upp. Genom att undersöka hans snöskoter på nytt hoppas man på nya bevis som kan leda till ett annat beslut i hovrätten.

För fyra veckor sedan hölls den uppmärksammade rättegången då en 52-åring från Ovanåkers kommun dömdes till fängelse i ett år och nio månader för grovt jaktbrott. Hudiksvalls tingsrätt ansåg det bevisat att 52-åringen deltagit då vargen kördes ifatt med snöskoter och slogs ihjäl på sjön Fansens is.
Den medåtalade mannen, en 42-åring från Bollnäs kommun, friades dock av tingsrätten som inte fann det styrkt att han deltagit när vargen dödades.
Domarna har överklagats till hovrätten av miljöåklagare Åse Schoultz som vill se ett längre fängelsestraff för 52-åringen och en fällande dom mot 42-åringen. För att hitta ny bevisning har mannens snöskoter åter tagits i beslag för undersökning.
– Under rättegången sa mannen att han tippat med skotern flera gånger. Utifrån de uppgifterna har vi låtit en skoterexpert göra en teknisk undersökning av skotern, säger Åse Schoultz till helahelsingland.se.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev