Ny vargtik i Rialareviret

För ungefär ett år sedan försvann föräldratiken i Rialareviret i norra Stockholms län. Nu verkar det som om hanen fått nytt sällskap.
Vi har spårat två vargar som revirmarkerar tillsammans. Vi har också hittat löpblod vilket talar för att ett nytt vargpar bildats i Rialareviret, säger länsstyrelsens Hanna Dittrich Söderman i ett pressmeddelande.

Under de sista dagarna i december spårade länsstyrelsens fältpersonal två vargar centralt i reviret i mer än sju kilometer. Båda vargarna revirmarkerar, och den ena har löpblod i urinen.

Det tyder på att det handlar om två vuxna djur varav den ena är en tik som löper. Det andra djuret tror vi är den ursprungliga hanen i reviret, säger rovdjurshandläggare Hanna Dittrich Söderman.  

På senare tid har det rapporterats flitigt om misstänkta vargobservationer i Nacka och på Värmdö. Länsstyrelsen kan dock inte säkert säga om det finns fler vargar i Stockholms län än djuren i Rialareviret.

Vi har försökt följa upp de aktuella händelserna i Nacka och Värmdö. I Värmdö var det en räv som hade dödat ett rådjur och i Nacka har vi inte hittat något som talar vare sig för eller emot påståendet om att det är en varg som varit framme. Vi har inte kunnat göra någon längre spårning i Nacka och det går inte att säga om det är varg eller hund enbart från enstaka tassavtryck, särskilt inte på gammal snö, säger Hanna Dittrich Söderman.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev