Misstänkta jägare får tillbaka vapnen

Två av de fem jägare som misstänks för grovt jaktbrott på varg vid Ulvsjön får tillbaka sina vapen. Det har förvaltningsrätten i Härnösand beslutat efter att männen överklagat beslagtagandet.

Det var i början av maj i år som polisen slog till mot några jägare i trakten av Ulvsjön på gränsen mellan Dalarna och Härjedalen. Männen misstänks ha försökt avliva varg illegalt, något som samtliga inblandade förnekar. Polisen beslagtog även männens vapen med hänvisning till att det misstänkta brottet anses som grovt, då varg är ett särskilt skyddsvärt vilt och då jakt utfördes med otillåten hjälp av motordrivet fordon.

Förvaltningsrätten bedömer dock fallet på ett annat sätt och upphäver beslagtagandet med motiveringen: Att en person är skäligen misstänkt kan i bevishänseende inte jämställas med att det är sannolikt, eller föreligger sannolika skäl att anta, att personen kommer att dömas för brottet. Förvaltningsrätten finner därför inte att det finns underlag för bedömningen att det finns risk för att vapnen kan missbrukas eller att det är sannolikt att tillståndet kommer att återkallas. Det är inte visat att det finns grund för omhändertagande av vapnen med tillhörande ammunition. Polisens beslut ska därför upphävas”.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev