”Misstankarna har inte försvagats”

Åklagare Åse Schoultz leder förundersökningen mot de fem jägare som förra veckan häktades på sannolika skäl misstänkta för grovt jaktbrott i Dalarna. Hon är förtegen om utredningens innehåll, men säger att misstankarna kvarstår.
Utredningen pågår och läget är i princip oförändrat, säger Åse Schoultz till Svensk Jakt.

 

De fem misstänkta, som samtliga nekar till brott, belades inledningsvis med restriktioner i form av att de under de första dagarna endast fick tillgång till tidskrifter men inte radio, tv eller tidningar. En åtgärd som vidtogs för att de misstänkta inte skulle kunna försvåra utredningen, enligt åklagare Åse Schoultz.

I lördags lättades restriktionerna, så att de nu har tillgång till radio, tv och tidningar. Jag gjorde bedömningen att de därigenom inte skulle kunna försvåra utredningen, säger Åse Schoultz.

Hon är i övrigt mycket förtegen om detaljer kring de påstådda brotten. Hon bekräftar att man sänt material från utredningen till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, för analys.

Men exakt vilken typ av material det är kan jag i nuläget inte kommentera, säger Åse Schoultz.

Senast den 23 maj ska åtal vara väckt.

Jag har ännu inte tagit ställning till om åtal kommer att väckas innan dess, om jag kommer att begära omhäktning eller om de misstänkta släpps ur häktet. Jag vill dock understryka att misstankarna inte har försvagats, säger Åse Schoultz till Svensk Jakt.

 

Läs tidigare artiklar:

Fyra män häktas för misstänkt jaktbrott

En femte jägare begärs häktad

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev