Miljoner till jakt för alla

Projektet Jakt för alla som syftar till att underlätta jakt för personer med funktionsnedsättning har beviljats 1,2 miljoner kronor från Allmänna arvsfonden.

 

Projektet inleddes i maj 2011 och sträcker sig över tre år. Bakom projektet står Svenska Jägareförbundet, DHR*, Neurologiskt Handikappades Riksförbund (NHR), Reumatikerförbundet och Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA).

Det är mycket glädjande att projektet tilldelats medel från Allmänna arvsfonden. Vi ska nu träffa de övriga samarbetsorganisationerna i februari för att diskutera det fortsatta upplägget, säger projektledaren Richard Södergren.

 

Fler jakter planeras

Målet är att underlätta för personer med funktionsnedsättning att få delta i jaktgemenskapen, jakten och upplevelser av viltet i naturen. Bland annat ska det i Jägareförbundets tre samverkansområden anordnas minst fyra jaktarrangemang och minst fyra prova på-­dagar upplevelsedagar med jakt för funktionshindrade per år.

Vi vill gärna ha in idéer och tankar om hur man kan utveckla det här från Jägareförbundets medlemmar. I så fall ska man kontakta projektansvarig i respektive samverkansområde, säger Richard Södergren.

 

Kontakta SO-ansvariga

Ansvarig i SO Syd är Tomas Granberg, i SO Mitt håller Erik Matsson i trådarna och i SO Norr arbetar Magnus Hansson med projektet.

Ett delmål i projektet är att det i alla län ska finnas minst en jaktskyttebana anpassad för funktionshindrade. Den totala kostnaden för projektet, som sträcker sig fram till april 2014, beräknas till 2,7 miljoner kronor.

 

* DHR, tidigare De Handikappades Riksförbund, ska sedan man utmönstrade ordet ”handikappad” 2009 numera uttydas Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet. På förbundets hemsida skriver DHR att man numera är ”Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder”.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev