Mårdhunden diskuteras i riksdagen

Mårdhunden och de risker den för med sig genom sin utbredning ska nästa vecka diskuteras vid ett seminarium i riksdagen. Foto: Mårdhundsprojektet

Riskerna med spridningen av mårdhunden, och med den dvärgbandmasken, kommer nästa vecka att diskuteras vid ett seminarium i riksdagen.

Det är riksdagsledamöterna Cristina Husmark Pehrsson (M) och Maria Stenberg (S) som bjuder in till seminariet under rubriken ”Kommer blåbären att bli farligare än björnen för mors lilla Olle?”

Vid detta tillfälle kommer man att diskutera risker, hot och möjliga lösningar för att stoppa och fördröja spridningen av mårdhund och dvärgbandmask i den svenska naturen.

Vid seminariet kommer aktuell information att presenteras från Naturvårdsverket, SLU, Länsstyrelsen Skåne, Mårdhundprojektet och Smittskyddsinistitutet, samt en diskussion med natur- och friluftsorganisationer.

Dessa kommer även att svara på frågor om medicinska risker för människor, vilka risker detta hot innebär för det svenska friluftslivet, vad som händer med Mårdhundsprojektet när projektmedlen tar slut – och så vidare.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev