Lo och varg i Jönköpings län

I vinter har flera vargar observerats i Jönköpings län. I västra delen av länet har det till och med förekommit vargattacker på hund. Lodjuren blir också fler, företrädesvis i väst. Mot bakgrund av det ska man se den rovdjursföreläsning som arrangeras i Torghuset i Smålandsstenar på måndag kväll, den 20 maj.

Deltar gör länsstyrelsens rovdjurshandläggare Linda Andersson, riksdagsman Bengt-Anders Johansson (M) och Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné.

Moderator är Bertil Nilsson, ordförande i Jägareförbundet Jönköpings län som också arrangerar mötet tillsammans med Gislaveds jaktvårdskrets.

– Men det är inte enbart ett jägarmöte. Alla som berörs av rovdjur, och jag menar att det är de flesta i vårt län, är välkomna, säger Bertil Nilsson som argumenterar för att det är viktigt att fler än jägare engagerar sig i rovdjursfrågan eftersom den påverkar så många människor.

– Tätortsbor som brukar rasta sina hundar i skogen, till exempel. De tror inte att vargen påverkar deras livsstil, men när de får klart för sig hur vargen fungerar får de en helt annan syn på saken, säger Bertil Nilsson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev