Jägarsuccé på matmässa

Idag inleddes matmässan Smaka på Värmland i Mariebergsskogen i Karlstad; en mässa som pågår fredag–lördag. Största publikdragaren så här långt är Jägareförbundets monter där styckning av vildsvin förevisas.
Vid två tillfällen under fredagen samlade mellan 150 och 200 personer framför Jägareförbundets monter på matmässan Smaka på Värmland. Detta då förbundets jaktvårdskonsulent Gunnar Glöersen i två pass förevisade hur styckning av vildsvin går till.
– Vår monter och styckningen av vildsvin har varit det stora dragplåstret under mässan så här långt, enligt mässarrangörerna. Det känns naturligtvis jättekul att vi kan vara med och visa vilken fin resurs som finns i vildsvinskött, säger Lennart Johannesson, ordförande i Jägareförbundet Värmland.
Jägareförbundet har på årets mässa valt vildsvin som tema. Vildsvinet är ett relativt nytt vilt i Värmland. Artens utbredning lär fortsätta de kommande åren och därmed kommer vildsvin att bli en vanligare syn i länet.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.