tisdag 28 maj

Jägarloppis och Öppet hus på Bogesund

Den 1 juni är det Öppet hus på Bogesund, Jägareförbundet Stockholms jaktgård. Då står även jägarloppis på programmet.

 

Idén fick vi när en jaktkamrat berättade att han hade varit på en jägarloppis vid ett besök i Tyskland, säger Gösta Bladh som håller i arrangemanget.


Gösta Bladh

Många av oss jägare har en massa prylar och utrustning som vi inte använder längre, men som skulle kunna göra nytta hos andra. Att fynda på jägarloppis borde vara extra intressant för nyblivna jägare, säger Gösta Bladh.

Alla är välkomna att komma med sina jaktprylar och det kostar inget att vara med. Det är inte viktigt att man har mycket som man vill sälja. Det går bra att låna en del av ett bord eller ett helt bord om man behöver det. Men vi vill veta i förväg hur många som kommer och ställer ut så man måste föranmäla sig, fortsätter han.

Loppisen kan omfatta allt som har koppling till jakt, med undantag av sådant som är licenspliktigt, det vill säga vapen och ammunition. Även saker till hundar är välkomna.

 

Nya inslag

Detta är tredje året som Bogesunds jaktgård har Öppet hus.

De första åren riktade vi oss huvudsakligen till andra som liksom vi vistas på Bogesundslandet på sin fritid, för att visa vilka vi är och vad vi gör. Nu vill vi förnya oss med inslag som jägarloppisen och möjligheten att pröva viltspår med sin hund.

På programmet står även vår populära skyttesimulator där man kan få uppleva jaktskytte på ett naturtroget sätt.

 

Naturreservat

Det kommer att hända en hel del på Bogesund de närmaste åren. Det finns planer på att göra området till naturreservat och nu ges chansen att höra vad det kommer att betyda för jakten. Representanter för både Naturvårdsverket och Jägareförbundet kommer att finnas på plats.

Vi hoppas på många besökare. Självfallet bjuder vi på smakprov av vilt från vår jaktmark. Och så har vi korv till grillning och fika och läsk till självkostnadspris, avslutar Gösta.

 

Mer information om jägarloppis och Öppet hus på Bogesund.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev