söndag 19 maj

Jägareförbundet träffar EU-kommissionen

Nästa vecka kommer EU-kommissionen till Sverige för att på plats studera den svenska vargförvaltningen. Jägareförbundet är en av organisationerna som ska träffa kommissionen.

Gunnar Glöersen
Gunnar Glöersen.

Vi kommer att berätta hur vi ser på kommissionens motiverade yttrande och naturligtvis ge vår syn på rovdjursproblematiken, säger Gunnar Glöersen, rovdjursansvarig inom Jägareförbundet.  

Vi ska också framföra att om vi ska engageras oss i att förstärka genetikproblematiken i vargstammen krävs det att vi får något tillbaka. Annars faller hela uppgörelsen, fortsätter Gunnar Glöersen.

 

Hoppas vi kan påverka

Tre personer från Jägareförbundet och en representant från jakthundklubbarna kommer att delta i träffen med kommissionen. Dagen efter ska representanter från LRF, samerna och fäbodbrukarna ge sin syn om vargproblematiken för EU-kommissionen.

Det är positivt att vi har möjlighet att tala öga mot öga med kommissionen. Jag tycker att de har ett i grunden ganska svagt motiverat yttrande och jag hoppas vi kan vara med och påverka på ett bra sätt, säger Gunnar Glöersen.

 

Intervju med Gunnar Glöersen av SR Värmland

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev