lördag 20 april

”Jägareförbundet hotar inga eftersöksjägare”

Felaktiga medieuppgifter gör gällande att Jägareförbundet hotar de trafikeftersöksjägare som överväger att gå ut i strejk.
Det är fullständigt horribelt. Jägareförbundet varken vill, kan eller har någon anledning att hota eller frysa ute eftersöksjägare, säger Daniel Ligné, biträdande riksjaktvårdskonsulent i förbundet.

 

Det är polisen som fattat beslut om att de jägare som deltar i eftersöksstrejken eller arbetar för att andra ska gå med i den förlorar sin plats i eftersöksorganisationen.

Polisen har också bestämt att de jägare som beslutar att upphöra med att göra trafikeftersök inte alls kan vara säkra på att de återfår sin plats i eftersöksorganisationen om de vid ett senare tillfälle åter vill verka som eftersöksjägare.

Daniel Ligné.

Det här har Jägareförbundets representanter informerat om vid våra träffar med jägarna som ingår i eftersöksorganisationen. Det är väl fullständigt självklart att jägarna ska ha alla fakta innan de fattar beslut om att strejka eller inte och det är vår uppgift att berätta för våra medlemmar och eftersöksjägare hur det ligger till, säger Daniel Ligné.

Trafikeftersöksorganisationen bygger helt på frivillighet. Det är upp till var och en att själva fatta beslut om de vill göra eftersök på trafikskadat vilt eller inte. Ytterst är detta en fråga mellan polisen, som erbjuder uppdrag, och eftersöksjägaren, fortsätter Daniel Ligné.

Är det på grund av pengarna i det allmänna uppdraget Jägareförbundet inte kan stå bakom eftersöksstrejken?

Absolut inte. Den här delen av det allmänna uppdraget är definitivt ingen kassako som vi är rädda om av ekonomiska skäl. Vi går helt och hållet på medlemmarnas vilja, det är det enda som betyder något.

 

Dödshot mot eftersöksjägare

Säkra uppgifter till Svensk Jakt gör gällande att flera jägare som beslutat att fortsätta genomföra eftersök på trafikskadat vilt tvingats ta emot hot från jägare som beslutat stödja eftersöksstrejken.

Det är sorgligt men väntat. Var och en får ta sina egna beslut och ska respekteras för dem. Vi är alla frustrerade och har ungefär samma mål för den idag helt havererade rovdjurspolitiken. Börjar vi då bråka internt, med smutsiga metoder, om vägen till målet finns absolut inga möjligheter att någonsin nå fram.

Lyft blicken och strunta i att slå på varandra, vi får inte bli våra egna värsta fiender, dundrar Daniel Ligné.

Läs även:
Gävleborgspolisen sågar eftersöksstrejken

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev