Jägareförbundet får observatörspost i Helcom

Jägareförbundet har genom de nordiska jägarnas samarbetsorganisation Nordisk Jägersamvirke, NJS, beviljats en observatörspost i Helcom, som har stort inflytande över sälförvaltningen. Jaktvårdskonsulent Hans Geibrink har utsetts att företräda NJS i kommissionen.

 


Hans Geibrink

Kommissionen för skydd av Östersjöns marina miljö är det formellt korrekta namnet på Helsingforskommissionen, vanligen benämnd Helcom. Kommissionen är ett mellanstatligt samarbete som syftar till att skydda Östersjöns marina miljö från alla sorters föroreningar. De länder som deltar i samarbetet är Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Lettland, Litauen, Polen, Ryssland, Sverige och EU-kommissionen.

Vad gäller sälförvaltningen i Sverige spelar Helcoms rekommendationer en stor roll, vilket gör att kommissionen har ett mycket stort inflytande över hur svensk sälförvaltning ser ut. Nu har Jägareförbundet, genom Nordisk Jägersamvirke, beviljats en obervatörspost i Helcom. Hans Geibrink, jaktvårdskonsulent och ledamot i Jägareförbundets kustråd, har utsetts att representera Nordisk Jägersamvirke i Helcom.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev