Jägareförbundet deltar i vargmanifestation

Jägareförbundets ordförande Björn Sprängare är en av dem som deltar vi dagens manifestation på Stora Torget i Karlstad.

Jägareförbundet ansluter sig till dagens manifestation på Stora Torget i Karlstad; en aktion som initierades av en privatperson, Sofie Rockmyr, efter gårdagens beslut att stoppa vargjakten.

I ett pressmeddelande skriver nu Jägareförbundet att man kommer att delta i manifestationen som äger rum i Karlstad idag klockan 15.00. Detta eftersom missnöjet med förvaltningsrättens beslut att stoppa vargjakten är enormt bland jägarna.
”Frustrationen och vanmakten riskerar att dra ett svart skynke över hela vargförvaltningen”, skriver förbundet i pressmeddelandet.
– Vi kommer att delta i den manifestation mot beslutet som ordnas i Karlstad idag, säger Björn Sprängare ordförande för Svenska Jägareförbundet.
I manifestationen deltar från Jägareförbundet även Lennart Johannesson, länsordförande i Värmland, och Ingvar Hallquist, ordförande i Jägareförbundet Örebro län.

”Läget är ytterst allvarligt”
Syftet med deltagandet är att stödja förbundets medlemmar som känner sig maktlösa och utelämnade.
– Det är lätt i sådana här lägen att låta sin besvikelse tala. Läget är ytterst allvarligt. Genom att vargvärnande organisationer driver denna process utan hänsyn till de människor som drabbas, och domstolar tar juridiska beslut i politiska frågor, håller Sverige på att tappa greppet om vargförvaltningen. Det är få som förstår vilka konsekvenser det kan eller kommer att få, säger Björn Sprängare.
Därför vill Sprängare, Johannesson och Hellquist lyssna på medlemmar och alla andra som är drabbade av att vargjakten stoppades.
– Vi är en intresseorganisation. Vi ska lyssna in vad våra medlemmar tycker och känner. Detta är nödvändigt för att kunna bestämma hur vi ska ta oss vidare, säger Björn Sprängare.
SVT Värmlandsnytt kommer att sända direkt från manifestation på sin hemsida.

Fakta

Manifestationen utanför förvaltningsrätten i Karlstad startar vid klockan 15.00.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev