Jägare ska utreda bönder

Rolf Annerberg, ordförande i Jägareförbundet Stockholm, har av regeringen utsetts att leda den så kallade bondeutredningen, en utredning om konkurrenskraft och utvecklingsmöjligheter för svensk jordbruks- och trädgårdsproduktion.

Rolf Annerberg– Min förhoppning är att utredningen ska ge oss konkreta förslag på åtgärder så att kan få en positiv utveckling och kurvor som pekar uppåt för jordbruket och trädgårdsnäringen i Sverige. Rolf Annerberg har en gedigen erfarenhet av utredningsarbete och god insikt om de gröna näringarnas möjligheter. Jag är säker på att han kommer leverera en grundlig utredning, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson i ett pressmeddelande.

Rolf Annerberg är, vid sidan om sitt förtroendeuppdrag som ordförande Jägareförbundet Stockholm län, i dagsläget generaldirektör för Forskningsrådet för miljö, areella näringar och samhällsbyggande (Formas). Han är även ordförande i den parlamentariska miljömålsberedningen.
Tidigare har Annerberg bland annat varit chef för Naturvårdsverket och kanslichef hos Margot Wallström i EU-kommissionen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev