Dovvilt i fokus på jaktmässa

Förra året såg Jägareförbundets monter ut så här, med en utställning av älgtroféer. I år satsar man på dovvilt. Foto: Fredrik Jönsson

Vid årets jakt- och fiskemässa på Bosjökloster har Jägareförbundet Skåne en monter om dovvilt, med bland annat en skånsk troféutställning.

I montern finns det möjlighet att diskutera och ställa frågor om skånsk och svensk jakt till en bred representation av Jägareförbundet Skånes förtroendevalda och tjänstemän.
Liksom tidigare år finns möjlighet till trofébedömning av förbundets välutbildade trofébedömare.

Kvinnor och ungdom

Jägareförbundets kvinnliga nätverk JAQT finns på plats för att informera om sin verksamhet för jagande kvinnor. Vår samarbetspartner i utbildningsfrågor, Studiefrämjandet, presenterar de senaste utbildningarna.
Vår framtid, ungdomarna, finns på plats för att berätta om ungdomsverksamhet och i skytteparken kan du som är ung delta i kunskaps- och skyttetävlingen.
I år finns det möjlighet att på plats rapportera i viltdata.

Skånska troféer

En unik troféutställning finns i stallet och består av dovvilt fällda i Skåne. På mässan har vi gjort en utställning om dovviltets liv och leverne. Chansen finns att diskutera med och ställa frågor till förtroendevalda och tjänstemän och förhoppningsvis få både tips och råd på olika lösningar i viltvårds- och klövviltförvaltnings frågor.

Jägarexamen

För den som har förberett sig finns det möjlighet att avlägga det teoretiska provet för jägarexamen. Provledare från Skånes provbanor finns på plats och du sitter lugnt och störningsfritt i ett av rummen i Jägareförbundets monter.
Jägareförbundet Skånes jakthundsinstruktörer finns på övre terrassen och kommer att bjuda på uppvisningar och ge information om aktuell hundträning. Träningen bygger på Barbro Börjessons fyra lätta steg.

Fredrik Jönsson

Fakta

Skånska Jakt- & Fiskemässan äger rum på Bosjökloster som ligger på en halvö i Ringsjön i mellersta Skåne, söder om Höör. Mässan pågår 24–25 augusti.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev