Döda ”vargar” var älgkalvar

Flera värmländska medier rapporterar om två upphittade kadaver som polisen misstänker är vargar som avlivats under illegal jakt i Arvika kommun. Men bilder på kadavren visar att det definitivt inte rör sig om vargar, konstaterar Gunnar Glöersen, rovdjursansvarig på Jägareförbundet.
Polisen har lagt ner sin förundersökning om misstänkt grovt jaktbrott.

Bilderna de visar en av vargarna är garanterat inte varg! Det är ett hjortdjur! Troligen ett av de många tusen rådjur som dukat under i vinter, menar Gunnar Glöersen.

Vargar har tänder hela vägen i käken, hjortdjur har ett stort glapp mellan kindtänder och framtänder, vilket tydligt syns på bilden. Hårstråna är också typisk luftfylld vinterpäls på hjortdjur. Eftersom jag inte kan avgöra storleken via bilden kan det även vara älgkalv, fortsätter Glöersen.

Säkra uppgifter till Svensk Jakt gör nu gällande att kadavren är två älgkalvar. Det rör sig enligt uppgifter till tidningen om skinn och huvuden från kalvarna, av allt att döma är det slaktavfall från höstens älgjakt.

 

Fotograferade av privatperson

Det är en privatperson som hittat de båda kadavren under påskhelgen. Han fotograferade kropparna och lämnade in dem på polisstationen i Karlstad. Kadavren hämtades dagen efter av polis som ska skicka dem till Statens Veterinärmedicinska Anstalt för analys.

Polisen inledde även omedelbart en förundersökning om misstänkt grovt jaktbrott. Förundersökningen har dock lagts ner eftersom det inte finns något brott att utreda.

Efter att vargkadavren hittades har även en lokal politiker från Arvika utlovat en belöning på 15 000 kronor för tips som leder till att en eventuell tjuvskytt döms.

Bilder på kadavren fanns tidigare på NWT:s hemsida. Artikeln är dock numera borttagen från nätet.

Kadaver hittade polis misstänker jaktbrott 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev