fredag 2 juni

Beslut om vargjakt tidigast onsdag

Tidigast imorgon, onsdag, fattar kammarrätten i Göteborg beslut angående överklagandet av förvaltningsrättens inhibition av vargjakten.

Kammarrätten är medveten om behovet av att snabbt avgöra frågan. Enligt kammarrättsfiskal Emma Annelund ska rätten behandla ärendet snarast möjligt, vilket är tidigast imorgon, men beslut kan också komma senare i veckan.
– Kommunikation med den överklagande föreningen Nordulv pågår, och tiden för det går ut imorgon, onsdag, säger Emma Annelund.
Emma Annelund vill inte bekräfta att också de domar i EU-domstolen som Jägareförbundet åberopar kommer att utgöra en del i underlaget för kammarrättens beslut.
– Det jag kan säga är att rätten ska ta hänsyn till allt som är rättsligt relevant i målet, och ska ha kännedom om aktuella domar som kan påverka utslaget.
På kammarrätten är man väl medveten om att ett beslut brådskar. I vissa mål har man tidsfrister att förhålla sig till som gör att ärendet inte kan behandlas skyndsamt, men i det här fallet är det annorlunda.
– Det här är ett mål som gäller inhibition. Jakten löper ut den 15 februari. Då finns det anledning att handlägga det skyndsamt, säger Emma Annelund.
Förvaltningsrättens beslut om att stoppa vargjakten har överklagats av Svenska Jägareförbundet, länsstyrelserna i Värmland och Örebro, Jägarnas Riksförbund samt en privatperson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev