Ännu en länsstyrelse överklagar

Länsstyrelsen i Örebro län överklagar Förvaltningsrätten i Karlstads beslut att tills vidare stoppa vargjakten. Länsstyrelsen anser att förvaltningsrätten inte har rätt att stoppa beslutet om vargjakt på det sätt som skett.

Den 28 november 2014 tog länsstyrelsen beslut om licensjakt på varg. Beslutet gällde tolv vargar i två revir. Beslutet överklagades till Naturvårdsverket, som vid sin prövning ändrade startdatum för spårning. I övrigt ändrades inte länsstyrelsens beslut som tillät licensjakt från den 9 januari till och med den 15 februari. Naturvårdsverket var enligt jaktförordningen sista instans för överklagande.
Den 8 januari meddelade förvaltningsrätten att den bestämt att länsstyrelsens beslut om licensjakt på varg tills vidare inte ska gälla, så kallad inhibition. Förvaltningsrätten hänvisar i sitt beslut till att det är tveksamt om överklagandeförbudet i jaktförordningen är förenligt med EU-rätten.
– Vi anser att förvaltningsrätten inte har rätt att stoppa beslutet på det sätt som skett. Genom den här överklagan vill vi få veta vad som gäller, säger länsråd Kjell Unevik, i ett pressmeddelande.
Länsstyrelsen överklagar förvaltningsrättens beslut till kammarrätten.
Sedan tidigare har länsstyrelsen i Värmland överklagat beslutet om inhibering, liksom Jägareförbundet, Jägarnas riksförbund och en privatperson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev