torsdag 9 december

Jakt & prylar

Publicerad 5 oktober 2019 - 09:42

Foto: Ulf Lindroth

Vi testar smidiga multiverktyg

Premium

Kniven är given i jägarens utrustning. Multiverktyget är en variant som kan bli nästan lika oumbärlig. Vi har testat sex modeller i olika utföranden och prisklasser.

En gång i tiden var det lite exotiskt med den schweiziska arméknivens olika verktyg. Så är inte längre fallet. Tvärtom, det finns så många varianter på multiverktyg att det varit ovanligt svårt att göra urvalet inför detta test.

Den här typen av verktyg görs för olika ändamål, i olika prisklasser, av många tillverk-are och i en lång rad varianter. Vi fastnade till sist för att lyfta fram några aktuella modeller från tre märken som är stora i branschen, samt tre mycket billigare alternativ.

 

Ha i åtanke

Det innebär att du som läser testet bör ha två saker i åtanke.

Dels har särskilt de stora tillverkarna så många olika modeller att du antagligen lätt kan hitta någon som är bättre anpassad till just dina specifika önskemål.

Vad passar för dig?

Dels är det inte helt rättvist att jämföra två helt olika prisklasser rakt av. De dyrare modellerna är närmast skyldiga att vara bäst.

Men med det sagt kan det vara intressant att konstatera att även de enklare modellerna kan vara bra.

 

Bättre kvalitet

De har kanske inte lika många finesser och de tenderar att vara mer allroundbetonade, anpassade för allmänt friluftsliv eller vardagspyssel, medan de dyrare modellerna antingen är mer specialiserade eller gapar över större användningsområden.

De senare gör också anspråk på att ha bättre kvalitet på sina olika verktyg. Det behöver inte betyda att dyrare – eller högre total-poäng – är bättre för just dig. Om du inte –
behöver många eller avancerade verktyg finns chansen att bli nöjd redan till ett lågt pris. Ta därför inte alltför allvarligt på poängen. Fundera i stället över vilka verktyg just du skulle kunna ha nytta av och vad du är beredd att betala för dem. Men tänk också på att de dyrare märkena erbjuder många andra modeller. Någon av dem kan som sagt passa dig bättre än den vi valt.

Vi testar ­smarta och tåliga ­telefoner

Du kan vara ganska säker på att när du gjort det till en vana att ha ett multiverktyg i bältet kommer du alltid att vilja ha det med. Bli inte förvånad om du upptäcker att du vill ha fler än ett. De kan lösa fler problem och uppgifter än man anar!

 

SOG Poweraccess deluxe.

Testvinnare

Testets vinnare heter SOG Poweraccess deluxe och får 25 av totalt 27 poäng. Verktyget har testets största antal funktioner och en rejäl kvalitetskänsla. Ett verkligt mångsidigt multiverktyg i ett bra utförande.

 

Läs hela testet

Ladda hem vårt test av multiverktyg här (pdf)

Skribent

Ulf Lindroth

ulf.lindroth@svenskjakt.se

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Vapen till salu på Annonstorget

#Svenskjakt

Ikväll blev det en Galt! Skytten är nöjd🤩💪🏾 Och julskinkan är räddad 😁🤩🐗
-
#frånskogtillbord #vildsvinsjakt #vildsvin #tikka #swarovski #tjejersomjagar #huntress #huntinglife #jaktärlivet #308win #jakttjej #svensktköttsåklart #svenskjakt
...

Time to let the dog rest and change to skis and rifle to continue hunting for these black beauties. 😍
.
.
.
.
.
.
.
#nordichunter #swe_hunters #hunter #hunt #hunting #svenskjakt #jakt #huntlife #taigajägare #jägareförbundet #svenskajägareförbundet #capercaillie #capercailliehunting #birdhunting #tiur #tjäder #tjäderjakt #toppjakt #tjädertupp #birdhunt #trapper #trappers #trappeur #trapline #trapperlivet #northerntrappers #pälsjägare #taiga svenskjakt jagareforbundet nordichunter
...

Hörde jag jakt i helgen eller!?💥

#jagd #svensknatur #jakt #vilt #dovhjort #kött #eftersök #røde #jakttrion #svenskjakt #vakjakt #jägare #jaga #vildsvin #vildsvinjakt #dovhjort #dovhjortsjakt #hunter #hunting #hunt #wildboar #wildboarhunting #fallowdeer #merkel #blaserr8 #jakthund #drevjakt #hornady #hundjakt #canon #sako
...

Temperaturen steg några grader och det vart bra aktivitet på åteln, 7 timmar på en trästol stirrandes ut i mörkret.. helt klart värt det! Frågor på det? #norrbottensjakt #fritidvildmark
-
-
#rävjakt #viltvård #vakjakt #vakjaktpåräv #åteljakt #åtejakt #rovdjursjakt #rovdjur #predatorjakt #predator #träsmak #foxhunting #rävåtel #vinterjakt #winterhunting #jakt #jägare #svenskjakt #freyrdevik #300blackout #vakkoja #revjakt #revejakt rovdjursjakt
...

Jaktmarker på Annonstorget

Jägartips
Tipsen du inte kan vara utan
Lindroth testar vapen
Ulf Lindroth testar och tipsar
Tolv myter
Om vildsvin och vildsvinsjakt
Läsarnas jakter
Läs om läsarnas jaktlycka

Samtidigt på JaktPlay