söndag 25 oktober

Jakt & prylar

Publicerad 8 september 2020 - 08:37

Svensk Jakts vapen- och skytteredaktör Ulf Lindroth ger sin syn om Sako S20 i vår webb-tv.

Webb-tv: Lindroth om Sako S20

Premium

Sakos nya studsare S20 är lika mycket ett koncept som en ­modell. Tillbehör, möjligheter till inställningar och byte av stock gör att en och samma studsare kan anpassas till både skytt och användningsområde.

Ulf Lindroth om Sako S20. 

 

Sako S20 marknadsförs som en hybrid­studsare, både jakt- och skyttevapen. I grunden finns ett aluminiumchassi som låter dig byta mellan särskilt skytte- eller jaktanpassade fram- och bak­stockar, men det finns mer att spela med.

Lindroth om Sako 85 Finnlight II

Kolvkammen kan höjas upp till 30 millimeter med en ställbar kolvkam och kolvlängden kan justeras med fem millimeter tjocka mellanlägg. Avtryckaren kan placeras valfritt inom ett sju millimeter långt intervall.

 

Helhetsintryck

Anpassningsmöjligheterna måste betonas, för dels är de bra och dels kommer de med en rimlig prislapp. Justeringarna är lättanvända och bakstocken enkel att byta. Precisionen är god och kan säkert förbättras ytterligare med rätt ammunition.

Lindroth testar Sauer 100 Fieldshoot

På minussidan noteras att det är onödigt krångligt att byta framstock, samt en bitvis plastig känsla. Den medföljande monopoden klarar inte heller så hög belastning uppifrån.

Likafullt är helhetsintrycket mycket gott. Sako S20 ger till en rimlig kostnad stora möjligheter att anpassa vapnet. Det brukar kunna översättas till bättre skytte.

Skribent

Ulf Lindroth

ulf.lindroth@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Vapen till salu på Annonstorget

Loading RSS Feed

#Svenskjakt

In the Swedish wilderness ⛰️⁠

Photo by: p.a.u.l.i.n.ee⁠


#huntress #proudhuntress #cazadora #gonehunting #huntingseason # #hunting #girlswhohunt #itsinmynature #outdoorswoman #outdoorswomen #jentersomjakter #jakttjej #jägerin #cacciatrice #whatgetsyououtdoors #womenwhohunt #girlsthathunt ⁠
#svenskjakt #jakt #skitjakt #jaktforlivet #jaktförlivet #jaktärjakt #jaktsäsong #jaktlycka #jägare #jagar
...

Söndag 🍂🍁🧡 ..sista dagen på en väldigt stillsam helg för min del. Har varit strikt vila sedan i onsdags kväll pga feber och halsont.. inte alls min starka sida att ta det lugnt, men idag mår jag i princip som vanligt igen och den där vilan har gjort susen. Vi tog oss ut på jaktmarken i fredags en kort sväng, så att hundarna åtminstone fick sträcka på benen och springa. Skönt för mig som inte behövde göra så mycket och väldigt skönt även för dom.
Igår jagade Jax och husse i ruskvädret så han har i alla fall haft en givande helg. Tjejerna har nog haft det lite tråkigt.. men imorgon tar vi nya friska tag och allt är som vanligt igen 😃🙌🏼
..Jag måste även tillstå att hon där på bilden redan har tagit en stor plats i flocken, så go och så trevlig. Hon är en del av oss nu - fina Kylli 🤎
...

Bra fart på grisarna idag, det blir väl så med duktiga hundar. På bild Plottern Gunnar

#jakt #vildsvin #Sverige #svenskjakt #boar #plotter
...

Att kunna skörda av ett överskott som naturen ger 💚🍂🐗🦌🧡🙏#svenskjakt #huntinglifestyle #huntforfood #huntress #huntinggirl #autumnhunting #outdoorclothing #pinewoodclothing #pinewoodjacket #hikinglife #swedennature #moosehunt #natureliving #outdoorlifestyle ...

Jaktmarker på Annonstorget

Jägartips
Tipsen du inte kan vara utan
Lindroth testar vapen
Ulf Lindroth testar och tipsar
Tolv myter
Om vildsvin och vildsvinsjakt
Läsarnas jakter
Läs om läsarnas jaktlycka

Samtidigt på JaktPlay