torsdag 30 november

Jakt & prylar

Vi testar Sauer 100 Fieldshoot.

Vi testar Sauer 100 Fieldshoot.

Lindroth testar Sauer 100 Fieldshoot

PremiumTV

Kulvapen med anpassningsbara kolvar blir på goda grunder allt vanligare. Ett vapen som passar skytten förbättrar både rekylupptagning och skytteresultat. Sauer 100 Fieldshoot är ett alternativ med flera justeringsmöjligheter. Svensk Jakts vapen- och skytteredaktör Ulf Lindroth testar vapnet i vår webb-tv.

Sauers 100-serie är välbyggda repeterstudsare till konkurrenskraftiga priser. Modellen Sauer 100 Fieldshoot kom förra året och är en intressant anpassning till de krav som ställs om du ska skjuta noggranna precisionsskott med stöd i fält.

Trots att vapnet var helt nytt presterade det bra precision. Med lite fler skott genom pipan, anpassad laddning och ljuddämpare kommer det utan tvekan att kunna nå riktigt bra nivåer.

Trycket var exemplariskt rent och kan ställas mellan ett och två kilo. Slutstycksgången var utmärkt och öppningsvinkeln måttliga 60 grader. Syntetmagasinet matade problemfritt och lossas med en rejält försänkt låsknapp. Säkringen är en praktisk trelägessäkring och kan manövreras nästan helt ljudlöst. Det mekaniska får med beröm godkänt.

Det här är ett kompetent precisionsvapen direkt ur lådan och dessutom till rätt kurs.

 

Ulf Lindroth om Sauer 100 Fieldshoot.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.