tisdag 21 september

Jakt & prylar

Publicerad 24 maj 2021 - 06:00

Svensk Jakts vapen- och skytteredaktör Ulf Lindroth ger i vår webb-tv sin syn på Caesar Guerini Invictus I Sporting.

Lindroth om Cæsar Guerini Invictus I Sporting

Premium

Månadens testvapen är ett hagelgevär som både ligger bra i händerna och lovar att tåla en miljon skott. Det förstnämnda är förväntat från en klassisk italiensk tillverkare, det senare är väl tilltaget och bygger på egna tekniska lösningar.

Ulf Lindroth om Cæsar Guerini Invictus I Sporting.

 

Caesar Guerini tillverkar hagelvapen för både jakt och sportskytte. Modellnamnet Invictus I Sporting pekar kanske i riktning mot skjutbanan, men i allt väsentligt är detta en klassisk hagelbock som är hemma även i markerna. Den har några extra hekto i vikt i förhållande till det genomsnittliga jaktvapnet, men det kan i många fall vara behagligt även på jakt.

 

Gott intryck

Testvapnets mått passade mig relativt väl, vilket förstås bidrog till ett gott intryck på skjutbanan. Men fler faktorer bidrog till den känslan. Säkring och pipväljare hade en jämn gång utan sladdrighet. Det ställbara avtrycket var ovanligt mjukt och rent för ett hagelgevär. Gummibakkappan var behagligt dämpande, men samtidigt relativt glatt. Den häktade inte fast i kläderna.

Just känslan i öppningen lovar Caesar Guerini att du ska få behålla genom vapnets livslängd. Det ska som sagt vara redo för en miljon skott.

 

Viljestyrka

Vi har tyvärr inte haft tid att testa vapnet genom en miljon skott, men systemet är en intressant lösning. Det sitter på ett elegant och välbalanserat vapen, som dessutom är välbyggt med utmärkt passning i alla detaljer och försett med fint stockträ.

Det krävdes faktiskt en viss viljestyrka för att påminna mig själv om att jag inte behöver någon ny hagelbössa just nu.

Skribent

Ulf Lindroth

ulf.lindroth@svenskjakt.se

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Vapen till salu på Annonstorget

#Svenskjakt

1 av gårdagens grisar vart en fin herre🐗

#grsriflestocks #nordichunter #hunt #hunter #jakt #jägare #jaga #tikka #tikkarifles #tikkafirearms #rifles #normahunting #lapua #norma #wildboar #wildboarhunting #huntinglife #normanowitsuptoyou #frånskogtillbord #viltkött #swedenhunting #riflehunting #vildsvinsjakt #vildsvin #stalonsilencer #jagd #jaktärjakt #härkila #svenskjakt #dinjaktbild
...

Family ☀️ #family #familyphotography #deer #kronhjort #deers #wildanimals #vildadjur #nature #nordicnature #scandinaviannature #lovenature #naturelover #canonnature #canonnaturephotography #hunting #deerhunting #svenskjakt #jägarförbundet #sverigenatur #lateevening #jagd #jägermeister #naturkompaniet #fjällräven ...

Ett minne för livet 2.0. Bocken som jag sköt den 16:e augusti 2021 är nu monterad. Skölden är av marmor (Brännlyckemarmor) från markägaren som bryts bara ett stenkast från där jag sköt bocken. Lite nördigt men som sagt ett minne för livet. #bockjakt2021 #brännlyckemarmor #svenskjakt #husqvarna1640 #normaoryx ...

Kronhjort i mosskanten

#kronhjort #reddeer #stag #halleberg #hunneberg #jakt #svenskjakt #jaktjournalen #klövilt #kronvilt #ttelaläsarbild #nature #naturephotography #natur #visittv #reddeerphotographer #wildlife
...

Jaktmarker på Annonstorget

Jägartips
Tipsen du inte kan vara utan
Lindroth testar vapen
Ulf Lindroth testar och tipsar
Tolv myter
Om vildsvin och vildsvinsjakt
Läsarnas jakter
Läs om läsarnas jaktlycka

Samtidigt på JaktPlay