söndag 14 april

Jakt & prylar

Sabatti Nordhunt M/20 Adventure. Foto: Ulf Lindroth

Lindroth om Sabatti Nordhunt M/20 Adventure

PremiumTV

Syntetstock med fokus mot tålighet är ingen ovanlig kombination. Det är inte heller en stock med bra skytteanpassning. När Sabatti tar sig an det konceptet under namnet Nordhunt är ­resultatet i princip bra, även om en del detaljer skaver.
Det här är Svensk Jakts vapen- och skytteredaktör Ulf Lindroths omdöme på vapnet.

 Ulf Lindroth om Sabatti Nordhunt.

 

Stocken har stor betydelse för hur lätt det är att skjuta väl med en studsare, både på bana och i markerna. Ofta kan det faktiskt vara värt att offra traditionellt eleganta linjer och låg vikt för en fullständig skytteanpassning. 

Just därför gillar jag kolven som Sabatti satt på studsarmodellen Nordhunt M/20 Adventure. Den hjälper skytten i flera avseenden.

 

Inte fullt påkostad

Vapnet är relativt billigt. Det märks också att alla detaljer inte är fullt ut påkostade. Den ställbara kolvkammen lossnar ofta och åker ner efter några skott. Slutstycksgången är ganska kärv och ett borescope avslöjar verktygsspår på bommarna direkt efter övergångskonan.

Precisionen var godkänd och trenden var att den blev bättre genom hela skjutningen. Det är inte oväntat med en ny pipa. Slutresultatet kan bli bra.

Den här studsaren är ett intressant alternativ för den som vill ha ergonomisk stock i en lite billigare prisklass. Den är i flera avseenden rätt tänkt, även om den känns rå i en del detaljer.

 

Mer om Sabatti Nordhunt

I Svensk Jakts majnummer kan du läsa mer om Sabatti Nordhunt M/20 Adventure.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay