Läckra recept och en nypa humor

Från skott till stek.

Den här boken ska jag ge min svärson i julklapp. Han är ung, välutbildad, extremt matlagningsintresserad och jägare. Visserligen är han dansk, men min dotter får väl hjälpa honom om det hakar upp sig med språket.

Jag tror att han ganska exakt är målgruppen för Från skott till stek, även om hans intresse för god mat är större än intresset för jakt, i alla fall än så länge. En ung storstadskille med rötter i dansk mylla och hygge runt matbordet.
Fast boken är förstås svensk. Skriven med en nypa humor av den relativt nyblivne jägaren Fredrik Lundberg och med recept av Kristin Johansson. Det är en snygg bok. Klart bläddervänlig med vackra bilder av både mat, vilt och natur. Fotografen, även han jägare, heter Charlie Bennet. Han tog också bilderna i Fredrik Lundbergs förra bok Happy hunting – en bok om jakt, jägare och jyckar. Men den boken slutade innan arbetet i köket tog vid.
Konceptet är storstadsmänniskor som gillar det goda livet börjar jaga och lär sig hur bra och god mat viltkött är.
De aptitretande recepten i Från skott till stek varvas med självupplevda berättelser skrivna dels av huvudförfattaren, dels av medlemmar ur Kockjaktlaget, som består av några av Sveriges främsta kockar.
Man får också med sig en hel del fakta, både om jakt, kötthantering och matlagning. Och förstås en och annan skröna.
Boken är utgiven av Norstedts, pris på Bokus 239 kronor.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay