måndag 6 april

Jakt & prylar

Publicerad 5 februari 2020 - 20:05

Ett vuxet vildsvin fastnade i en soptunna. Se filmen här nedan.

Webb-TV: Vuxet vildsvin fastnade i soptunna

Patric Hebing hörde ljud från sin soptunna och trodde först att det kanske var en råtta därinne. Men då det försiktiga krafsandet övergick till ett rejält tumult insåg han att det istället handlade om ett vildsvin som satt fast inne i tunnan.

Foto: Privat

 

Det är stora problem med både många och närgångna vildsvin som bland annat välter soptunnor på Dalarö i Haninge kommun.

– Det har säkert hänt 40–50 gånger att vildsvin varit hit och röjt på nätterna och vi har tvingats plocka upp skräp från marken efter att de vält vår tunna, berättar Patric Hebing.

Och på morgonen den 12 januari såg han att vildsvinen återigen hade varit i farten. Och när han kom fram till den halvvägs välta tunnan hördes ljud inifrån tunnan.

– Först trodde jag kanske att det var en råtta, men när vildsvinet börjad leva rövare där inne insåg jag såklart att det handlade om ett betydligt större djur, Patric Hebing.

 

Fast med spännband

På senare tid har han därför förankrat soptunnan med spännband och det var därför som vildsvinet inte kunde välta tunnan fullt ut och istället fastnade i den.

– Det var ett ganska stort vildsvin som satt fast och det var lite arbete för att hjälpa det ut.

Och helt ofarligt var förmodligen heller inte uppdraget.

– Men ser ju på filmen att vildsvinet stack direkt åt min håll efter att det kommit ut. Men det gick bra, säger Patric Hebing.

 

Satt staket

Efter att han släppte ut vildsvinet har d familjen fått fler ovälkomna soptunnebesök. Men nu är det stopp med det.

– Nu har vi satt staket runt soptunnan så nu kommer de inte åt den längre, säger Patric Hebing.

Skribent

Olle Olsson

olle.olsson@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Vapen till salu på Annonstorget

#Svenskjakt

Första lockräven i år och första på film, synd bara att kameran tappa skärpan efter första skottet. Blev ett stressigt läge, efter 20min står det helt plötsligt en räv i myrkanten till vänster om mig och ser väldigt nervös ut. När jag vrider om kastar den och börjar trava ifrån mig. Lägger mig då ner iom att hållet är drygt, försöker få den och stanna med harskrik men den fortsätter. Ropar då fast den och skjuter, den kastar om och skenar mot närmaste skogskanten men andra skottet tar bra och den slår omkull. En av dem absolut roligaste jaktformerna!

#wildernesshunting #lockjakt #rävlock #predatorcalling #foxcalling #hunt #охота #winterhunting
#wildernesshunting #vildmarksjakt #jakt #rävjakt #predatorjakt #vakjakt #hunting #vinterjakt #nordichunter #dinjaktbild #svenskjakt #nordiskjakt #huntem #oxota #jagd #predatorhunting #swedishhunting
...

Söndagsmiddag vildsvin/revbensspjäll 😉
#vildsvin#rotgrönsaker#egenbearnaisesås#svensktsmör#svenskaägg#svenskjakt
...

3000 följare! Stort tack till er alla som verkar tycka att vi är någorlunda intressanta att följa här på Instagram! Ni är guld värda!😄🍾 #jagd #nature #jakt #vilt #dovhjort #kött #wildlife #caza #jakttrion #svenskjakt #jägare #jaga #jagd #jäger #chasse #chasseur #vildsvin #vildsvinjakt #dovhjort #dovhjortsjakt #hunter #hunting #hunt #wildboar #wildboarhunting #fallowdeer #blaserr8 #sako #sakopowerhead #zeisshunting #zeiss ...

Hantverk av Kay Embretsen - Bygdens knivmakare.

Se mer på kayembretsen
...

Tidig morgon, resulterade till 17st!
-
-
-
-
-
-
-
-
#jakt #svenskjakt #swe_hunters #hunt #hunting #huntlife #huntinglife #jagt #jagd #nordichunter #beretta #kråkjakt #crowhunting #cms #cmscalls #nastycrow #jjbilden
...

When im hunting with my eagle owl it feels he is like Frankenstein. He is made of different body parts and No one likes him. Every bird in the forest screams and attacks him while I keep him safe with my shotgun. ...

Jaktmarker på Annonstorget

Loading RSS Feed
Jägartips
Tipsen du inte kan vara utan
Lindroth testar vapen
Ulf Lindroth testar och tipsar
Tolv myter
Om vildsvin och vildsvinsjakt
Läsarnas jakter
Läs om läsarnas jaktlycka

Samtidigt på JaktPlay