söndag 10 december

Jakt & prylar

Skånes största dovtrofé från en frilevande hjort. Foto: Privat

Victor fällde Skånes största dovtrofé

Premium

Den största trofén från en frilevande dovhjort i Skåne fälldes i Eslövs kommun en oktoberdag 2020.

27-årige Victor Malmström är ingen erfaren jägare. Det här var hans andra jaktsäsong efter jägarexamen och den 9 oktober 2020 hade jaktdagen inte varit speciellt lyckad, Victor hade knappt sett något vilt alls.

– I sista såten satt jag i en hyggeskant och jakten skulle snart avslutas. På radion sa man att ”vi ger det fem minuter till, sedan är det slut”. Området var väl genomgånget med flera hundar så det var väl ingen som förväntade sig att det skulle hända något mer, berättar Victor.

 

Lugnt travande

Självklart var det då det hände. Victor såg en hund som gick förbi och sedan blev det upptag och en hjort kom lugnt travande ut på hygget.

– Jag tittade på den länge. Jag var ju nybörjare och ville göra rätt. Jag tänkte att den inte var tillräckligt stor, haha. Och den var så majestätisk där den kom travande i solen, så det var nästan synd att skjuta den.

 

Mycket adrenalin

Efter ett tag tänkte Victor att den nog var rätt stor ändå och beslöt sig för att skjuta. Det gick bra.

Vann lottdragning – fällde rekordhjort

– Jag minns inte mycket av de minuter som följde efter skottet, det var så mycket adrenalin. Sedan kom en av hundförarna fram och tittade på hjorten och han sa direkt: ”Det här är guld.” Det var fantastiskt. Samma hundförare sa också ”Nu får du jaga enbart räv i resten av ditt liv”, och då förstod jag att hjorten var riktigt stor.

 

Störst genom tiderna

Trofén mätte 197,04 poäng och är förutom att vara Skånes största genom tiderna från en frilevande hjort också en av de tio största i hela Sverige.

– Jag är inte så mycket av en troféjägare, men nu har jag en trofé som nästan är större än min lägenhet, avslutar Victor och skrattar.

 

Malou Kjellsson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay