Stig Lindmark har skjutit fina trofébockar tidigare, men inget slår den bock som han lyckades fälla den 10 maj 2020. Den mätte 211,12 poäng. Foto: Privat

Stig mötte råbocken på den nya jaktmarken

Premium

Sitt livs bock kunde Stig Lindmark från Skellefteå skjuta den 10 maj 2020 inom Ytterursvikens vvo.

Trofén är den näst största som mättes in 2020 och näst störst i Västerbotten genom tiderna.

– Jag var ny på jaktmarken och smög mest omkring för att lära känna markerna lite bättre då jag krockade med den här bocken, berättar Stig Lindmark och skrattar.

 

Började skälla

Eller krockade … Sanningen är att Stig smög vid ett hygge då ett rådjur började skälla som tusan. Han såg dock inget rådjur, men kröp fram till en bergavsats och lade sig att vänta.

– Jag låg väl där i fem minuter. Rådjuret skällde lite då och då, men det stod inne bland några små, täta granar så jag såg inget djur. Efter ett tag såg jag dock en rygg, och sedan kom rådjuret ut. Men det var svårt att se vad det var för kön, jag trodde först att det var en get. Det var så högt fjolårsgräs att hornen smälte in i bakgrunden. Dessutom hade jag motsol och det började skymma. Sedan såg jag att det var en bock och att taggarna var långt över öronen. Då sköt jag.

 

Erfaren jägare

Stig Lindmark är en erfaren jägare som har jagat bock i över 25, år men när han kom fram till bocken fick han en chock.

– 2009 fällde jag en mycket fin bock som mätte 162,11 poäng, men när jag såg den här så förstod jag att denna bock var något helt annat. Trofén var mycket större. Det var riktigt spännande att åka till Bernt Karlsson för att få den inmätt.

Guldbock från Västerbotten

Stig Lindmark berättar också att han inte kunde låta bli att skämta lite med trofé­mätaren.

– Bernt hade hört rykten om att jag hade fällt en riktig drömbock. Men jag hade också en mindre trofé med mig och den tog jag fram först.

– Det blev brons, men man kunde ju se att Bernt var lite besviken. Då tog jag fram den andra och då började ögonen på Bernt att lysa … Och det kan man ju förstå. Trofén mätte 211,12 poäng och är den 8:e största genom tiderna i hela Sverige.

 

Malou Kjellsson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay