onsdag 29 maj

Jakt & prylar

Den största älgtrofén från 2020 fälldes av Ted Sundqvist vid Ströms Vattudal i Jämtland och mätte 338,50 poäng. Foto: Privat

Älgjakten är igång – Ted fällde största trofén 2020

Premium

Ted Sundqvist hade lyckan med sig under förra årets älgjakt. Han fällde en älgtjur på ståndskall som mätte 338,50 poäng.

Strömsunds kommun är känd för sina stora älgar. Den största älgtrofén som mättes in under 2020 fälldes också här.

Älgtjuren fälldes av 23-­årige Ted Sundqvist och mätte 338,50 poäng. Platsen var Kronkilen vid Ströms Vattudal i Jämtland.

 

Jämthund och gråhund

– Det var ganska sent på året, den 11 november, och det hade kommit lite snö. Jag gick med min hund, en gråhund, och en annan kille gick med en jämthund. Sedan var det två som postade, berättar Ted Sundqvist.

Dags för älgpremiär – här fälldes de största troféerna 2020

Gick åt fel håll

– Min hund hittade älg relativt snabbt och for i väg ganska långt. Åt fel håll. Sedan fick jämthunden tag på en älg och gick in på grannmarken där det blev ståndskall. Det var inte så långt in på grannmarken så efter en stund ringde jag till grannlaget och frågade om det var okej att gå in och skjuta för hunden.
Svaret blev jakande och jämthundens husse tyckte att det var bäst att Ted gick in. Han var närmast och det började bli ganska sent på dagen.

 

”Jag kunde skjuta den på 30 meters håll.”

 

”Blev överlycklig”

– Älgen stod i ett ungskogsparti 600–­700 meter bort så det tog inte så lång tid att ta sig dit. Men det var tätt och trångt att komma åt så jag stannade på cirka 60 meters håll och väntade. Jag satt där en bra stund, men till slut började älgen röra på sig och kom rätt på mig. Jag kunde skjuta den på 30 meters håll. Jag blev ju överlycklig när jag kom fram och såg storleken på horn­kronan.

 

Malou Kjellsson

Så blir älgjakten 2021 – besluten län för län

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay