tisdag 26 september

Jakt & prylar

Foto: Bernt Karlsson

Älgjakt blev bockjakt

Premium

Den fjärde största bocktrofén som mättes in under 2018 kommer från Norrbotten. Bocken fälldes den 7 september 2017 i Bodens kommun av Jens Nilsson.

Jens var inbjuden till älgjakt på Buddbyns Jakt & Fiskes marker. Det var sent på kvällen och Jens satt på pass. Älg var det primära målet, men bockar var också tillåtna. Inga hundar var lösa och det var bara 20 minuter kvar av jakten.

– Jag satt vid en stor åker i anslutning till skogen och helt plötsligt kom den här bocken. Den gick lugnt och betade och jag tog chansen, berättar Jens.

 

Den nästa största

Vid tillfället hade Jens haft jägar­examen i tre år och två veckor tidigare hade han skjutit sin första bock. Den här bocken var dock något annat.

– Ja, alla blev rätt förvånade. Det var ingen som sett den tidigare så ingen visste att det gick en sådan här stor bock i markerna. Men ärligt talat så förstod jag inte hur stor trofén var förrän ett gäng från Småland var här uppe och jagade. De hade ju mer erfarenhet av bockjakt och de mer eller mindre tvingade mig att lämna in den för bedömning, säger Jens och skrattar.

Och tur var väl det. Med sina 184,7 poäng är det den näst största trofén i Norrbotten genom tiderna. Nu sitter trofén på hedersplats i vardagsrummet.

 

Malou Kjellsson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.