Vorstehklubbens 100-årsjubileum firas med ett antal jaktprov, bland annat ett skogsprov i trakten av Arvidsjaur. Foto: Lars-Henrik Andersson

Vorstehklubben fyller hundra år

I år firar Svenska Vorstehklubben sitt 100-årsjubileum. Firandet har redan inletts genom en rad arrangemang och kommer att fortsätta under hösten för att avslutas med Jubileumsriksprov på Gotland dit 150 hundar är anmälda, det största provet i klubbens historia.

Foto: Vorstehklubben

De första dagarna i september hålls både ett Jubileumsprov fjäll i Mittådalen, arrangerat av Svenska Vorstehklubben Jämtland-Västernorrland, och ett Jubileumsprov skog i trakterna runt Arvidsjaur, arrangerat av klubbens avdelning i Bottenviken.

I månadsskiftet september–oktober hålls ett fullbruksprov arrangerat av SVK Södra.

Därefter blir det en stor 100-årsfinal på Gotland 4–7 oktober, ett samarrangemang mellan lokalavdelningarna Östra och Gotland. På lördagskvällen efter att riksprovet avslutats, arrangeras en Jubileumsbankett.

För att ytterligare uppmärksamma jubileumsåret har Svenska Vorstehklubben gett ut en bok, mer information om den på klubbens hemsida. Man höll också en stor jubileumsutställning i juni.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.