SKK fortsätter samarbeta med ifrågasatt hundmatstillverkare

På senare tid har en het debatt förts inom jakthundskretsar kring hundfodertillverkaren Royal Canins beslut att inte sponsra jaktprov där vilt fälls.
Nu står det ändå klart att Svenska Kennelklubben, SKK, ändå fortsätter sitt samarbete med det ifrågasatta företaget.

SKK skriver på sin hemsida att ”Bakgrunden till Royal Canins mer strikta hållning vad gäller vilka djurarrangemang man vill stödja genom sponsring är ett mycket uppmärksammat fall i sociala media där Royal Canin felaktigt gav stöd till ett event där björnhets förekom som genomfördes i Ukraina för några år sedan. ”Björnhundsprovet” genomfördes på ett totalt oacceptabelt sätt och långt ifrån de värderingar som finns i vårt land och också helt i strid med de värderingar företaget står för.”

 

Ringmattor vid Stockholmsmässa

Kennelklubben uppger att Royal Canin i samtal med företrädare för SKK betonat att bolaget inte är emot jakt eller jaktprov men har valt att inte sponsra verksamhet där andra djur dör. Kennelklubben ser därför inget skäl att upphöra med sitt samarbete med Royal Canin.
SKK anser däremot att samarbetet ger medlemmarna fördelar, ”bland annat sponsrar bolaget med foderpriser till utställningar samt ger ett större ekonomiskt bidrag till SKKs verksamhet som bl.a. innebär att vid Stockholm Hundmässa 2016 kan samtliga ringar ha mattor,” skriver Kennelklubben på sin hemsida.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.