fredag 30 juli

Hund

Publicerad 15 maj 2013 - 16:11

Problem med Garmins hundhalsband DC40

Den senaste tiden har flera jägare hört av sig till Svensk Jakt och berättat om sina problem med hundpejlingsutrustningen Garmin Astro. Garmin har nu identifierat felet och uppmanar alla som har problem att kontakta företaget.

 

En jägare som haft problem med sin Garmin Astro är Stig Hulldin.

Efter cirka en timme tappar jag kontakten med hunden trots att den är inom synhåll. Detta är ett stort problem när det finns både varg och vägar på jaktmarken, berättar Stig Hulldin för Svensk Jakt.

Isak Mankert som är marknadschef på Garmin Sweden bekräftar att flera jägare som haft problem har hört av sig till företaget.

Vi upptäckte det här felet förra veckan, problemet sitter i hundhalsbandet DC40. Vissa DC40 kan tappa satellitmottagningen efter 13 timmar, även om man har kontakt mellan DC40 och handenheten Astro 320. Det här felet kan uppkomma på DC40-enheter som har ett serienummer högre än 216051899, säger Isak Mankert till Svensk Jakt.

Serienumret finns på den kartong produkten levereras i, men kan också ses om man lossar enheten från halsbandet med de två stjärnskruvarna. Om man sedan lyfter bort halsbandet syns serienumret.


Fördröjning i leverans?

Vi uppmanar alla som har problem med sin DC40-enhet, som har ett högre serienummer än det angivna, att kontakta oss eller skicka in enheten direkt till vår serviceavdelning, säger Isak Mankert.

I ett meddelande till sina återförsäljare och kunder skriver Garmin att man inte har tillräckligt med nya enheter för att täcka upp hela order- och servicebehovet.

Med stor sannolikhet kommer det att bli fördröjningar i leveranser av DC40-enheter inom den närmaste tiden, men vi gör allt som står i vår makt för att minimera dessa fördröjningar, säger Isak Mankert på Garmin Sweden.

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Färre skadades
Antalet skadade och dödade hundar minskade med totalt 17 procent under 2015.
Gör din egen hundmat
Här får du några tips på hur du gör hundmat.
Jaga med förnuft när det är kallt
Sträng kyla är farligt för hunden
Varg angriper jämthund
Varning för starka bilder