söndag 3 december

Hund

Ny ordförande i Taxklubben

Svenska Taxklubben valde en ny ordförande vid sin årsstämma som hölls i Göteborg. Agneta Ståhle heter hon och är ordförande i Östsvenska Taxklubben sedan 2009.

Agneta Ståhle bor i Älvsjö, är professor i sjukgymnastik vid Karolinska institutet och i taxsammanhang även viltspårdomare. Hon har suttit i huvudstyrelsen i två år.
Förre ordföranden Anders Öberg hade valt att inte ställa upp för omval, han blev hastigt och lustigt ordförande för ett år när Anders Dahlgren avgick. Anders Öberg, som kommer från Kronobergs Taxklubb, valdes dock till ny vice ordförande i klubben.
Nya namn i huvudstyrelsen är Johan Axelsson, Alf Andersson från Västsvenska Taxklubben och Alf Olsson från Bohuslän-Dals Taxklubb. Yvonne Hansén, Östvenska Taxklubben, valdes till ny kassör.
Ett antal motioner röstades igenom av stämmans delegater. Bland annat ska kravet på ett första pris på ordinarie prov för drevchampionat återinföras och en tax ska ha minst två godkända grytjaktprov i naturgryt för championat. Klubben ska även arbeta för att återinföra kravet på ett förstapris vid ordinarie prov för viltspårchampionat.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.