söndag 26 mars

Hund

Foto: Olle Olsson

Hundvalp lockar i pandemitider

Svenska Kennelklubben, SKK, märker ett stort ökat intresse för att köpa valp. Troligen beror det på att fler arbetar hemma i rådande pandemi och kanske saknar sällskap. Utlandsresor är inställda och istället för att vänta till semestern väljer man att köpa en valp tidigare än planerat, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Svensk Jakt Publicerad 28 maj 2020 - 08:28

Antalet nyregistreringar i SKK har ökat med tio procent (januari-maj) i jämförelse med samma period 2019. Detsamma gäller för antalet besökare på sajten Köpahund.se som ökat med 90 procent. Många uppfödare bekräftar också att födda valpar ofta redan är sålda.

 

Varning för oseriösa säljare

”Nackdelen när efterfrågan ökar är att marknaden öppnas för både smuggelhundar och oseriösa säljare att lura intresserade valpköpare. Därför är det extra viktigt att köpa en valp registrerad i SKK hos en uppfödare som har både ambitioner och krav att sälja en så frisk och sund valp som möjligt. En registrerad valp i SKK har en dokumenterad bakgrund och med valpen ska alltid följa registreringsbevis, köpeavtal och veterinärbesiktningsintyg. Dessutom ska valpen vara ID-märkt”, skriver SKK i sitt pressmeddelande.

 

Läs även

Hitta din nya jaktchampion på Svensk Jakts annonstorg

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.