Pulled pork av vildsvin är en uppskattad rätt. Nu startar tävling som ska kora årets viltrestaurang. Foto: Lena Runer

Tävling med viltkött på menyn

Tävlingen om Årets viltmatrestaurang återkommer i ny tappning. Svenska Viltmatakademin arrangerar tävlingen med stöd av Svenska Jägareförbundet.
– Vi vill lyfta viltköttet som en ekologisk, lokalproducerad och miljösmart råvara, säger Christina Nilson-Dag, informationsansvarig i Svenska Jägareförbundet.

Nomineringen ska vara inne före den 7 oktober, och i slutet av året kommer vinnaren att koras. Syftet är att uppmärksamma och uppmuntra duktiga restauranger och krögare som vill satsa på viltkött i sin meny.

Christina Nilson-Dag, informationsansvarig, Svenska Jägareförbundet.

Den restaurang i Sverige som på bästa sätt använder viltkött för lönsamhet och utveckling i sin verksamhet får också priset. 

 

Vildsvin i grytan

I år ligger fokus främst på vildsvinsköttet.

I takt med att vildsvinsstammarna växer och jakten ökar kommer allt mer vildsvinskött ut på marknaden. Då måste också konsumtionen av vildsvinskött öka.

– Det finns ett jättestort intresse för matlagning och kokböcker. Människor äter oftare ute och lägger stor vikt vid sunda råvaror, där ligger viltköttet helt rätt. Tyvärr är det många som tvekar när det gäller vildsvinskött vilket är synd, säger Christina Nilson-Dag.

 

Prisade kockar

I juryn sitter Gert Klötzke, vinnare av Årets Kock och mångårig ledare av kocklandslaget. Där sitter även Fredrik Eriksson, kreativ ledare för Restaurangakademin och även han vinnare av Årets Kock, tillsammans med antal personer från olika branschföretag.

Arrangör är Svenska Viltmatakademin.

Svenska Jägareförbundet stödjer utmärkelsen och uppmanar sina medlemmar och andra att nominera lämpliga restauranger till Årets viltmatrestaurang.

Kontaktuppgifter för att nominera tävlande hittar i den här länken.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev