Foto: Marcus Hallquist de Zayo

Ros och ris från Jägareförbundet om bågjaktsförslag

Jägareförbundet är positivt till Naturvårdsverkets förslag att tillåta bågjakt. Men förbundet är kritiskt till hur verket vill utforma regelverket kring jakten.

– Vi hade naturligtvis hoppats att man hade tagit ett beslut som likställer de moderna pilbågarna med skjutvapen och tillåtit jakt på fler viltslag. Därtill vill verket bara tillåta jakt med en typ av båge – compound. Det är vi kritiska till, säger Bo Sköld, generalsekreterare i Jägarförbundet, i ett pressmeddelande.

 

Motion från medlem

Svenska Jägareförbundet och Svenska Bågjägareförbundet lämnade i april 2018 in ett utarbetat förslag för hur ett regelverk runt jakt med pilbåge skulle se ut har det. Och myndigheten har lyssnat på förbunden.

– Förslaget kommer ursprungligen från en medlem. Så medlemmarna i förbundet kan definitivt vara med att påverka hur jakten ser ut i Sverige. Nu ska vi fortsätta att jobba för att våra synpunkter beaktas av Naturvårdsverket, säger generalsekreterare Bo Sköld.

 

Rapport om pilar

Jägareförbundet riktar kritik mot Naturvårdsverkets förslag att hämta in rapporter om alla avlossade jaktpilar.

– Vi kan inte tolka detta som något annat än att verket vill införa en försöksperiod för bågjakt. Det är inget fel i det. Men då bör det stå hur och när verket ska utvärdera försöket.

– Vi kommer lämna ett remissvar där vi kommer att påpeka alla brister, säger Bo Sköld.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev